Toeristenbelasting

geldAls u als toerist overnacht in een hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of op een camping, betaalt u hier een vergoeding voor: toeristenbelasting.

Waarom toeristenbelasting?
In de gemeente Bergen overnachten jaarlijks zo’n 1,2 miljoen toeristen. De toeristen maken gebruik van de infrastructuur en voorzieningen die door de gemeente in stand worden gehouden. De kosten hiervoor worden grotendeels betaald door inwoners en ondernemers van de gemeente Bergen door het heffen van gemeentelijke belastingen. Toeristen betalen mee door per overnachting een vast bedrag te betalen.

Wat doet de gemeente met het geld?
De inkomsten uit de toeristenbelasting worden gebruikt voor onder andere het onderhoud aan wegen en fietspaden, het schoonhouden van het strand, afvalinzameling, het in stand houden van de voorzieningen en het groenonderhoud. Op deze manier blijft de gemeente Bergen aantrekkelijk voor haar inwoners én haar toeristen.

Wij als verhuurder van een zomerhuis moeten deze kosten doorberekenen in opdracht van de Gemeente Bergen en deze controleert deze ook. Excuses voor het ongemak en deze extra kosten.